Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Kategorije

Na 54. mednarodnem sejmu AGRA v Gornji Radgoni sta proizvoda, STIGA TWINCLIP 55 SEQ B in Stiga Combi 48 80V, osvojila zlati medalji.

Minister Židan predaja nagradoČestitke ob prejemu nagrade:
minister za kmetijstvo Dejan Židan in Darko Opara


STIGA TWINCLIP 55 SEQ B je rotacijska kosilnica, ki prestavlja meje dosega učinkovitosti in udobja za ta namen izdelanih strojev. Poleg izjemne trajnosti, ki je plod vztrajnega dela kar 11-ih inženirjev, 18.700 vloženih urah razvoja, testiranj, pomoči treh zunanjih dizajnerskih studiev in pridobljenih 4 patentih:
- patentirano rezilo zagotavlja izjemne učinke košnje, mletja, pobiranja v vseh pogojih uporabe.
- skriti bovdni preprečijo nadležno zapenjanje v ovire ob delu.
- enoročna manipulacija z zbirno košaro je edinstvena.
- udobno enoročno nastavljanje višine zagotavlja dejansko uporabnost.

 STIGA TWINCLIP 55 SEQ B

Kosilnica nudi tudi več načinov košnje, AVR (za zmanjšanje vibracij, v blažilce vpet motor), poseben položaj za shranjevanje, dodatni ročaj za pomoč pri prenašanju. Opremljena je s tiho izvedbo 4T motorja z integriranim elektro zagonom, ki izpolnjuje in presega najvišje okoljsko/emisijske standarde – nizka poraba goriva. Za prenos pogona skrbi robustni, brezstopenjsko nastavljiv, v AL ohišju, pogonski reduktor – izjemna okretnost in nadzor.


Vsi nadzorni mehanizmi, vzvodi so premišljeno nameščeni, lahko dosegljivi in primerni za vse uporabnice/-ke. Izpolnjuje in presega vse predpisane in tudi priporočene standarde.Koncept proizvoda, ki zanesljivo postavlja temelje novih smeri in standardov v razvoju tovrstnih proizvodov.V svojem razredu presega dosežene, uveljavljene standarde. Izjemna učinkovitost za tako kompakten proizvod.
Dolgi servisni intervali – nizko emisijski pogonski motor z izjemno nizkim nivojem hrupa in nizko porabo.

STIGA COMBI 48 S AE 80V-5AH je baterijska rotacijska kosilnica s pogonom, ki prva zagotavlja uporabniku zadostno avtonomijo za učinkovito in udobno delo. Z napredno patentirano zasnovo pogonske baterije, preudarno razvito v razredu kar 80V, predstavlja platformo tudi za druge stroje. Izjemna zasnova lahke konstrukcije olajša uporabo tudi na zahtevnih terenih. Še dodatno protihrupno dušeno ohišje zmanjša hrup na minimum. Uporaba v urbanem okolju ne povzroča nobenih emisij. Uporaba brez skrbi pred preobremenitvijo, na voljo zadostna količina energije z možnostjo multipliciranja.

STIGA COMBI 48 S AE 80V-5AH
Kosilnica za delovanje uporablja energijo iz obnovljivih virov, je ekološko naravnana. Konstrukcija ohišja in posebno rezilo omogočata tudi košnjo v režimu mletja – izjemna učinkovitost in prihranek časa. Baterija in polnilec sta priložena že v osnovni izvedbi – ni dodatnega stroška nakupa. Zasnova baterije ne zahteva posebnega vzdrževanja, celo z napredno tehnologijo nadzora polnjenja in porabe, omogoča stalno pripravljenost.


Celotna zasnova uporabe temelji na enostavnem pristopu brez potrebe po zaporednih dejanjih za zagotovitev delovanja. Varnostni elementi so enostavno, ergonomsko oblikovani, nadzorni vzvodi ne ovirajo uporabe, vendar zagotavljajo in tudi presegajo predpisane standarde. Že v načrtovanju se je upoštevalo načelo možnosti uporabe obeh spolov.
Koncept kosilnice in še ostalih strojev za nego zelenih površin, ki zanesljivo postavlja temelje novih smeri in standardov v razvoju tovrstnih proizvodov.